Aktualny jadłospis na tydzień 11.11 - 15.11.2019
Poniedziałek:
Śniadanie: wolne
II śniadanie: wolne
Obiad: wolne
Podwieczorek: wolne
Wtorek:
Śniadanie: kasza kukurydziana na mleku(200g), chleb staropolski na zakwasie z masłem(40g), wędlina(20g), talerz warzyw: pomidor, ogórek świeży , herbata owocowa(150g)
II śniadanie: sok świeżo tłoczony(100g), owoc
Obiad: barszcz czerwony z natką pietruszki(250g), makaron(80g), polewa serowo-jogurtowo-truskawkową(100g), jabłko, kompot(150g)
Podwieczorek: bułka z masłem(40g), jajko gotowane, pomidor ze szczypiorkiem, kakao na mleku
Środa:
Śniadanie: płatki ryżowe na mleku(200g), chleb pszenno-żytni z masłem(40g), ser żółty(20g) talerz warzyw: papryka, ogórek świeży, herbata owocowa(150g)
II śniadanie: herbata miętowa, jabłko
Obiad: krem z dyni z groszkiem ptysiowym(200g), ziemniaki z koperkiem, gołąbki w sosie pomidorowym, jabłko, kompot
Podwieczorek: budyń śmietankowy z sokiem malinowym(100g), herbata owocowa(150g)
Czwartek:
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku(200g), chleb staropolski na zakwasie z masłem(40g), szynka po góralsku(20g), talerz warzyw: papryka, herbata owocowa(150g)
II śniadanie: sok świeżo tłoczony(100g), owoc
Obiad: gwiazdki na rosole z natką pietruszki(200g), ziemniaki z koperkiem(80g), kotlet z jaja(60g), buraczki gotowane, jabłko, kompot owocowy
Podwieczorek: kajzerka z masłem, kabanos(10g), ogórek świeży w kawałku. herbata jeżynowa(100g)
Piątek:
Śniadanie: makaron na mleku(200g), chleb pszenno-żytni z masłem(40g), pasta z makreli wędzonej,(20g) talerz warzyw: papryka, ogórek konserwowy, herbata owocowa(150g)
II śniadanie: sok świeżo tłoczony(100g), owoc
Obiad: zupa krupnik z kaszy jaglanej z natka pietruszki(200g), makaron kolorowy z sosem spagetti z marchewką, ogórek kiszony i jabłuszka, kompot
Podwieczorek: ciasto marchewkowe, herbata owocowa