Jadłospis

Aktualny jadłospis na tydzień 18.01 - 22.01.2021

Poniedziałek:

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku(200g), chleb pszenno-żytni z masłem (40g), ser żółty(20g), sałata, rzodkiewka, herbata owoce leśne(100g)

II śniadanie: sok świeżo tłoczony, owoc

Obiad: zupa kalafiorowa z natką pietruszki(200g), makaron z sosem spagetti z marchewką(100g), ogórek świeży w kawałku, kompot(150g)

Podwieczorek: placki z jabłkiem, herbata owocowa

 

Wtorek:

Śniadanie: zacierki na mleku(200g), chleb pszenno-żytni z masłem(40g), wędlina(20g) talerz warzyw: szpinak, pomidor, herbata żurawinowa(150g

II śniadanie: sok świeżo tłoczony, owoc

Obiad: krem z dyni z groszkiem ptysiowym(250g), naleśniki z białym serem(80g), polewa truskawkowa(100g),  kompot(150g)

Podwieczorek: bułka kajzerka z masłem(40g), berlinki, herbata malinowa

 

Środa:

Śniadanie: makaron gwiazdki na mleku(200g), chleb z dynią i masłem(40g), pasta jajeczna z tuńczykiem ze szczypiorkiem i papryka(20g),  herbata wiśniowa(100g)

II śniadanie: mięta do picia, chrupki kukurydziane

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem i natka pietruszki(250g), ziemniaki z koperkiem, kotlet z wątróbki wieprzowej i indyka (60g), surówka z czerwonej kapusty(80g),  kompot(150g)

Podwieczorek: chałka z masłem i miodem, mleko na gorąco

 

Czwartek:

Śniadanie: kasza manna na mleku(200g), chleb staropolski z masłem(40g), wędlina(20g), papryka , ogórek świeży, herbata jabłkowo-truskawkowa(150g)

II śniadanie: sok świeżo tłoczony, marchewka do gryzienia

Obiad: zupa jarzynowa z natką pietruszki, pierogi z białym serem, polewa jogurtowo-waniliowa, jabłko, kompot

Podwieczorek: bułka paryska  z masłem, jajko gotowane ze szczypiorkiem, kakao na mleku

Piątek:

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku(200g), chleb pszenno-żytni z masłem (40g), serek Danio, jabłko, herbata owoce leśne(100g)

II śniadanie: sok świeżo tłoczony

Obiad: kapuśniak z natką pietruszki(250g), kasza jęczmienna(150g), pulpet w sosie pomidorowym(60g), mizeria, kompot(150g)

Podwieczorek: kisiel do picia, herbatniki, banan