Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

My o nasze dzieci dbamy i takie dania w tym tygodniu polecamy:

Jadłospis od 17.11.2025r. do 21.11.2025r.

dzień tygodnia

śniadanie

II śniadanie

obiad

podwieczorek

poniedziałek

Kakao na mleku: mleko 3,2% (200g), kakao (5g), kanapka: chleb kanapkowy na zakwasie (35g), masło (5g), ser żółty (20g), szpinak (10g), papryka czerwona (20g), herbata wiśniowa (150g),

Alergeny: 1,3,7

sok świeżo tłoczony (100g), jabłko (80g), kalarepa (40g)

Alergeny: brak

zupa barszcz biały: bulion (200g), włoszczyzna (40g), natka (2g), barszcz biały (1g), II danie: łazanki z mięsem i kapustą: kapusta kiszona (40g), mięso wołowe (60g), cebula (10g), makaron łazanki (40g), surówka: jabłko (100g), kompot wieloowocowy (150g)

Alergeny: 1,3,7,9

kisiel wyrób własny: mieszanka owoców mrożonych (50g), woda (80g), skrobia ziemniaczana (20g), chrupki kukurydziane (20g),

Alergeny: 1

wtorek

zupa mleczna: mleko 3,2% (200g), płatki owsiane (30g), kanapka: chleb ciemny (35g), masło (5g), wędlina (20g), papryka czerwona (20g), sałata (5g), herbata truskawkowa (150g),

Alergeny: 1,3,7

woda z cytryną (100g), marchewka do gryzienia (50g), gruszka (80g),

Alergeny: brak

krem dyniowy z groszkiem ptysiowym: bulion warzywny (150g), dynia (40g), groszek ptysiowy (5g), ziemniaki (20g), mleko kokosowe (5g), II danie: ziemniaki z koperkiem i filetem rybnym: ziemniaki (60g), filet z miruny (80g), jajko (20g), otręby owsiane (10g), olej rzepakowy (5g), surówka z pora: por (60g), marchewka (20g), jabłko (30g), kompot wieloowocowy (150g),

Alergeny: 1,3,4,7,9

kanapka: bułka graham (35g), masło (5g), pasztet pieczony (20g), pomidor (20g), ogórek kanapkowy (20g), herbata z dzikiej róży (150g),

Alergeny: 1,3,7

środa

zupa mleczna: mleko 3,2 % (200g), płatki ryżowe (30g), kanapka: chleb ciemny (35g), pasta jajeczna (30g), jajko (20g), papryka (20g), ogórek kanapkowy (20g), herbata truskawkowa (150g),

Alergeny: 1,3,7

mięta do picia (100g), wafle kukurydziane (15g), jabłko (80g),

Alergeny: brak

zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty i natką pietruszki: bulion (200g), kapusta słodka (40g), śmietana 18% (5g), natka pietruszki (2g), II dania: kasza jęczmienna i pieczeń wieprzowa w sosie koperkowym: kasza jęczmienna (60g), mięso z szynki (80g), jajko (10g), bułka (10g), koper (2g), cebula (3g), mąka pszenna (2g), śmietan 18% (5g), surówka warzywa na parze: fasolka szparagowa (50g), marchewka mini (50g), jabłko (80g), kompot wieloowocowy (150g),

Alergeny: 1,3,7,9

bułka z masłem (40g), serek danio (130g), herbata malinowa (150g),

Alergeny: 1,3,7

czwartek

zupa mleczna: mleko 3,2% (200g), makaron zacierki (30g), kanapka: chleb pszenno-żytni (35g), masło (5g), szynka (20g), szpinak (30g), pomidor (20g), herbata z cytryną (150g),

Alergeny: 1,3,7

lemoniada pomarańczowa (100g), mandarynka (50g), marchewka do gryzienia (40g),

Alergeny: brak

zupa pieczarkowa z ziemniakami i natką pietruszki:  bulion (200g), włoszczyzna (30g), pieczarki (40g), ziemniaki (20g), śmietana 18% (5ml), natka pietruszki (2g) II danie: pyzy z białym serem, polewa jogurtowo-truskawkowa: ziemniaki (50g), biały ser (50g), jogurt (80g), truskawki (30g), kompot wieloowocowy (150g), Alergeny: 1,3,7,9

racuszki z jabłkiem: mąka (30g), jaja (20g), drożdże (5g), mleko (30g), jabłka (20g), olej rzepakowy (5g), herbata malinowa (150g),

Alergeny: 1,3,7

piątek

kawa inka na mleku: mleko 3,2% (200g), kawa inka (5g), kanapka: chleb kanapkowy na zakwasie (35g), masło (5g), ser biały (40g), brzoskwinia (30g), kiwi (40g), herbata wiśniowa,

Alergeny: 1,3,7

sok świeżo tłoczony (100g), jabłko (80g), wafle serowe (22g),

Alergeny: brak

zupa grochowa z natką pietruszki:  bulion (200g), włoszczyzna (30g), ziemniaki (20g), groch (20g), natka pietruszki (2g), II danie: ziemniaki i filet z kurczaka panierowany w sezamie kurczaka: ziemniaki (80g), koperek (2g), filet z kurczaka (80g), jajko (10g), otręby żytnie (10g), sezam (2g), surówka marchewka z groszkiem: marchewka (60g), groszek zielony (30g), jabłko (80g), kompot wieloowocowy (150g),

Alergeny: 1,3,7,9

galaretka owocowa: galaretka o smaku agrestowo-cytrynowym, truskawki (20g), ciastka owsiane (16g), herbata malinowa (150g),

Alergeny: 1,3,7

Używane przyprawy

Do przygotowywania potraw używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, oregano, tymianek, zioła prowansalskie, kmin rzymski, papryka słodka, pieprz ziołowy, curry, kurkuma, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy, orzeszków ziemnych i sezamu.

Informacje o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni są używane produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „śladowe ilości alergenów” lub „mogące zawierać alergeny” wymienione w tabeli poniżej:

Lp.

Alergen wg rozporządzenia

Produkty

1.

zboża zawierające gluten

pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut 

2.

skorupiaki i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

3.

jaja i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

4.

ryby i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie 

5.

orzeszki ziemne

arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie 

6.

soja i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

7.

mleko i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

8.

orzechy

migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy oekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie

9.

seler i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie 

10.

gorczyca i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

11.

nasiona sezamu i produkty pochodne

produkty przygotowane na ich bazie

12.

dwutlenek siarki

np. w owocach suszonych, 

13.

łubin

produkty przygotowane na ich bazie 

14.

mięczaki

produkty przygotowane na ich bazie